Hovězí kýta na minutku
19.10.2020

Míváte také občas takovou tu náladu, kdy máte opravdu chuť a energii vybombit výbornou večeři, se kterou si máte chuť pohrát? Máte chuť na maso, máte chuť na přílohu a máte chuť na krásný barevný talíř plný zeleniny! Tak přesně tohle je ten správný recept pro Vás.
Tohle minutkové jídlo jsem vařila poprvé. Nechala jsem průchod své fantazii a protože se jídlo opravdu mimořádně vydařilo, rozhodla jsem se s Vámi podělit o recept :-).
Připravte si:
Hovězí kýtu,
brambory,
petržel,
červenou papriku,
cibuli,
česnek,
vajíčko,
solamyl,
řepkový olej,
med,
sůl,
pepř,
sójovou omáčku,
worcester a
koření na staročeské brambory.
Maso si nakrájejte na velmi tenké nudličky a obalte ho ve směsi vajíčka s trochou solamylu.
Brambory spolu s petrželí vařte 20minut. Troubu si dejte předehřát na 200 stupňů.
Na troše oleje si zpěňte cibulku, těsně před ,,spálením" ji zalijte vařící vodou, přidejte lžíci medu a nechte zkaramelizovat. Poté prolisujte česnek a přidejte nakrájenou červenou papriku. Krátce orestujte a přidejte obalené maso a lehce ho ze všech stran opečte. Za stálého míchání dolijte trochu vývaru z brambor a petržele. Dochuťte kořením a omáčkami.
Brambory i petržel si zprudka zchlaďte ledovou vodou, nakrájejte na požadovaný tvar, okořeňte a dejte péct do vyhřáté trouby na 20minut.
❗❕❗Tip:
1) Vajíčko se solamylem dejte do uzavíratelné plastové ,,svačinové" krabičky. Zavřete a proklepejte. Poté do ní vložte maso nakrájené na tenké nudličky, opět zavřete a promíchejte. Je to rychlovka a šetří to nádobí i nepořádek okolo🙂.
2) Už jste někdy omáčku zahušťovali lahůdkovým droždím? Že ne? Tak to koukejte vyzkoušet. Nejen, že zvýšíte podíl bílkovin, ale získáte ještě jako bonus specifickou ojedinělou chuť.
3) Plech, ve kterém pečete jakoukoliv přílohu, si vyložte pečícím papírem. Nejprve ho trochu postříkejte olejem ve spreji, poté vložte přílohu a opět použijte olej ve spreji. Vyhnete se tak připečení a zároveň nepoužijete ,,tunu" oleje🙂.
Dobrou chuť!
Vaše Azastojidlo💚