Jablečný štrúdl z listového těsta

19.10.2020

Ráda svá jídla zpestřuji sezónními surovinami. Když mi soused na podzim donesl jablka ze zahrádky, štrúdl byl jasná volba.

Připravte si na 8ks:
Listové těsto (vyválené nebo vcelku),
4 střední jablka,
vejce,
vanilkový cukr,
moučkový cukr a
skořici.

Já dělám štrúdl nejradši z kupovaného listového těsto. Je to rychlovka a pojďme si na rovinu říct, že je prostě dobré:-). 
Jablka si oloupejte, nastrouhejte a HLAVNĚ z nich vymačkejte vodu. Rozložte je rovnoměrně podélně ve středu obdélníku z listového těsta (cca 2cm na kraji si nechte volné) a zasypejte skořicí a vanilkovým cukrem. Zabalte tak, že nejdříve přeložte to krajní volné těsto, aby vám vznikla správná "prdelka", potom přeložte nejdříve jednu stranu těsta směrem k sobě na jablka a trochu ji zamáčkněte do nich, aby klidně trochu vystouply nad těsto, a poté i druhou stranu těsta směrem od sebe na tu první. Zabalený štrůdl potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte zhruba 25min na 200 stupňů. Po vychladnutí pomoučněte moučkovým cukrem. Podávejte s dobrou kávou, čajem nebo hrnkem studeného mléka, protože bez toho to přece není ono :-).

Dobrou chuť!

Vaše Azastojidlo💚
 

  


© 2020 Azastojidlo. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky